HandiGood gør mennesker mere selvhjulpne

Det er som oftest dem der har skoen på der ved hvor den trykker. Dette oplevede John Jensen på egen krop. Han har således udviklet et produkt som gør, at folk der f.eks. kun har én arm stadig kan åbne dåser og røre i skåle. Dette har han endda gjort så effektivt og lovende, at HandiGood blev optaget i programmet Social StartUp under Den Sociale Kapitalfond. 

John blev opereret i sin ene hånd og måtte ikke bruge den i knap en måned. Her oplevede han på egen krop, hvor besværliggjort hverdagen pludseligt blev. Han kunne hverken åbne en dåse tun, sin kaffedåse, sine pilleglas eller røre i ting. Han har altid været meget aktiv i køkkenet, så det midlertidige handicap skabte selvfølgeligt stor irritation. Til trods for at det kun ville være en midlertidig irritation, kunne John ikke lade være med at tænke på alle de mennesker der måtte døje med dette dagligt. Han tog således sagen i egen hånd, og begyndte at udvikle diverse prototyper – og derved blev Easy-Up en realitet.

Easy-Up gør mennesker mere selvhjulpne, giver dem livskvalitet og gør at de er mindre afhængige af andres hjælp. Easy-Up assisterer med at holde genstande fast via vakuum, således at folk med gigt, svage hænder, muskelsvind, hjerneskade, halvsides lammelse, spasme eller lign. selv kan åbne og lukke ting, røre etc.

Dette har vist sig at være revolutionerende for mange udsattes hverdag. “En brækket skulder betød, at alt skulle foregå med kun én hånd. Det viste sig mange gange dagligt, hvor stort en gene det er ikke at kunne holde fast på dåsen, der skal åbnes, eller glasset, der igen skal have låget på. Men HandiGood løste mange af disse praktiske problemer. Selv Magretheskålen kunne den holde fast, så nu var det igen muligt at bage boller til morgenmaden. HandiGood er den ekstra hånd i dagligdagen, – og så er den endda smart i designet og pæn at have stående, hvor der er brug for den.”, fortæller Agna Thinggaard, som er bruger af Easy-Up.

Rådmand i Sundhed og Omsorg, Jette Skive udtaler også: ”Vores borgere har allerede stor glæde af velfærdsteknologi, der hjælper med praktiske ting i hverdagen. Det giver et ordentligt løft i livskvaliteten, og det løft skal endnu flere opleve”.

HandiGood slap gennem nåleøjet i Social StartUp, hvortil der fulgte et økonomisk tilskud til virksomhedens startfase samt et intensivt rådgivningsforløb. Det er Den Sociale Kapitalfond, der bestyrer puljen, og pengene kommer primært fra Velux Fonden og Villum Fonden. Programmet er henvendt til nystartede virksomheder, som har potentialet til at lave en god forretning og samtidig tage et stort socialt ansvar – såkaldte socialøkonomiske virksomheder. Ud af et stort ansøgerfelt af socialøkonomiske virksomheder udvælger Den Sociale Kapitalfond at optage et lille antal virksomheder i et forretningsudviklingsprogram. Den lokale Skivevirksomhed, HandiGood, blev her udvalgt til Social StartUp ud af 81 ansøgere.

Iben Warthou fra HandiGood fortæller, at hun og ægtemanden John er meget, meget stolte over at være udvalgt til Social StartUp. ”Det er fantastisk, at vores lille virksomhed er kommet med i et forløb med målet om skabe vækst og arbejdspladser – og samtidigt tage socialt ansvar. Vi vil gerne vise, at vi kan og vil løfte opgaven – med Social StartUp, kommunen og private rådgivere som samarbejds- og sparringspartnere”, siger hun og tilføjer:

“Vores deltagelse ved kapitalfonden har givet os rigtig meget. For det første er det jo topprofessionelle mennesker vi arbejder med, og som hver har deres erfaring inden for forskellige områder. Vi har fået nogle gode redskaber at arbejde med, og de har sat os i forbindelse med en masse nye kontakter, som har resulteret i øget vækst. Vi har bl.a. haft mulighed for at tale med alle deres kommunale kontakter, og derved fået åbnet døren til et stort marked. Vi får en masse god sparring og rådgivning – og har altid en at spørge til råds ved tvivlssituationer.
Desuden har vi nu fået to socialt udsatte i HandiGood, som hjælper os med at samle, sende og pakke produkterne.”

Iben og John er desuden ved at udvikle en lang række nye produkter i serien, som kan assistere samme målgruppe i hverdagen. Til dette har de startet en crowdfunding på nettet, hvor folk kan støtte projektet, således at de kan få kapital til at udvikle flere produkter.